Hodalica 9. studenog

9. studenog na frekvencijama Radio Studenta 100.5 MHz emitirana je nova epizoda emisije 'Hodalica' u kojoj je gostovala Sanja Krznarić iz Udruge Zamisli, a vodili su je Dominik Janović i Ivona šeparović, dok je za tonskim pultom bila Ema Pavlović.

 Slušatelji 'Hodalice' emitirane 9.11.2017. saznali su sljedeće vijesti:

1. Vijeće Europe izdalo je knjigu o radu s mladima i educiranju osoba koje rade s mladima. Analizirane su teorije i koncepti korišteni u radu s mladima, kako bi se dobila neposredna perspektiva profesionalaca iz različitih područja, koji žive u različitim zemljama. Knjiga "Thinking serious about youth work" dostupna je u PDF formatu na službenim
stranicama Vijeća Europe.

2. Petnaesto izdanje Zagreb film festivala započinje u subotu (dakle, 11.studenoga). Program se održava u kinima Europa i Tuškanac, Muzeju suvremene umjetnosti te u prostorijama Nove akademijske scene. Festival traje do 19. studenog, a cijeli program događanja dostupan je na službenim stranicama Zagreb Film festivala.

3. Zaklada "Čujem, vjerujem, vidim" dodjeljuje prijenosna računala mladima s invaliditetom. Prijaviti se mogu učenici i studenti u dobi od 16 do 29 godina. Prijave se šalju se putem e-maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili poštom. Rok za prijavu je 17. studenog, a detalji natječaja dostupni su na web stranicama Zaklade "Čujem, vjerujem, vidim".

4. ACT grupa provodi program "Pokreni nešto svoje", namijenjen mikropoduzećima i poduzetnicima koji su početnici. Svoju ideju prijaviti i oni koji nešto svoje još nisu pokrenuli, pod uvjetom da osoba nakon prihvaćanja projekta registrira poduzeće. Projekt treba započeti najranije 1. travnja iduće godine te trajati najduže šest mjeseci. Kako se prijaviti, saznajte na portalu Info centra za mlade Zagreb.

5. Klub za mlade Zagreb objavio je program aktivnosti za studeni, koje su namijenjene svim mladima. Aktivnosti će se održati unutar pet sekcija: Aktivno građanstvo i nenasilje, Zdravlje i zdrav stilovi života, Kultura i umjetnost, Volonterska sekcija te Zapošljavanje i poduzetništvo. Program aktivnosti Kluba za mlade Zagreb za studeni
dostupan je na portalu Info centra za mlade Zagreb.

Poslušajte emisiju OVDJE.

hodalica logo