Hodalica 16. studenog

16. studenog na frekvencijama Radio Studenta 100.5 MHz emitirana je nova epizoda emisije 'Hodalica' u kojoj je gostovao Vlado Požežanac iz Hrvatskog parataekwondo
saveza, a vodili su je Dominik Janović i Ivona šeparović, dok je za tonskim pultom bila Ema Pavlović.

 Slušatelji 'Hodalice' emitirane 16.11.2017. saznali su sljedeće vijesti:

1. Na Europskom prvenstvu u sjedećoj odbojci, hrvatski odbojkaši osvojili su četvrto mjesto. U susretu za treće mjesto, Bosna i Hercegovina bila je bolja od Hrvatske rezultatom 3 naprema 0 u setovima. Prvenstvo je završeno u subotu u Poreču, a europski prvaci su postali odbojkaši i odbojkašice Rusije. Više o ovoj temi saznajte na IN-portalu.

2. Objavljen je poziv za prijavu kandidata za dodjelu Državne nagrade za volontiranje. Nagrađuju se volonteri, koordinatori i organizatori volontiranja koji su od travnja prošle godine do studenog ove godine doprinijeli razvoju i afirmaciji volonterstva u Hrvatskoj. Poziv je objavilo nadležno ministarstvo, a rok za prijavu je 22. studenoga. Više o ovoj temi saznajte na službenim stranicama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

3. Udruge Roda u petak je organizirala konferenciji "Majčinstvo i žene s invaliditetom". Na konferenciji je istaknuto da je najveći problem s kojim se žene s invaliditetom susreću, zapravo nedostatak edukacije onih koji pružanje skrb. Više o ovoj temi saznajte na službenim stranicama HINA-e.

4. Europska komisija otvorila je natječaj "Moje Youthpass iskustvo" kroz koji nagrađuje sudionike projekata Erasmus+. Sudjelovati mogu svi u dobi od 13 do 30 godina kojima je na kraju sudjelovanja u nekom projektu izdana Youthpass potvrda. Kandidati trebaju poslati autorski rad koji opisuje korištenje Youthpassa u bilo kojoj životnoj prilici. Uradak mora biti u videu ili u pisanom obliku, na hrvatskom ili engleskom jeziku. Natječaj je otvoren do 20. studenoga, a detalje možete saznati na portalu Info centra za mlade Zagreb.

5. Hrvatski para taekwondo savez najavljuje predstavljanje knjige "Uvod u para taekwondo", autorice Martine Peranović. Predstavljanje knjige i obilježavanje 1. obljetnice osnivanja Hrvatskog para taekwondo saveza održati će se u Combat centru Zagreb (Strojarska cesta bb), u subotu (18. studenog) u 18 sati. Više o ovoj temi govorit ćemo u drugom dijelu današnje Hodalice.

Poslušajte emisiju OVDJE.

hodalica logo