Hodalica 14. prosinca

14. prosinca na frekvencijama Radio Studenta 100.5 MHz emitirana je nova epizoda emisije 'Hodalica' u kojoj je gostovao Hrvoje Ćurlin iz Kluba za mlade Zagreb, a vodili su je Ivona Šeparović i Dominik Janović, dok je za tonskim pultom bila Ema Pavlović.

 Slušatelji 'Hodalice' emitirane 14.12.2017. saznali su sljedeće vijesti:

1. Ministarstvo kulture raspisalo je poziv pod nazivom "Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi". Kroz poziv će se financirati aktivnosti jačanja suradnje među dionicima civilnog društva i javnog sektora u području kulture. Rok za prijavu prijedloga je 28. veljače iduće godine. Detalji natječaja dostupni su na službenim stranicama Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

2. U tijeku je izložba Alena Kasumovića pod nazivom "Pogled na svakodnevicu iz sjedeće perspektive". Autor ove foto izložbe je budući akademski slikar koji svoja djela stvara ustima. Izložbu je postavljena u auli Poglavarstva grada Zagreba, na adresi: Trg Stjepana Radića 1. Izložbu možete pogledati još danas i sutra do 19 sati. Detalje o izložbi saznajte na portalu Info centra za mlade Zagreb.

3. U tijeku je okrugli stol o podršci osobama s invaliditetom tijekom opasnosti, kriznih situacija i katastrofa. Cilj je smanjenje rizika od katastrofa učiniti što inkluzivnijim za osobe s invaliditetom. Okrugli stol organizira Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH, uz financijsku podršku Grada Zagreba. Više o ovoj temi saznajte na službenim stranicama Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske. (Izvor: SUMSI - arhiva)

4. Grad Zagreb objavio je natječaj za stipendije studentima s invaliditetom. Stipendije će se dodijeliti studentima upisanima u Hrvatski registar o osobama s invaliditetom, a koji najmanje tri godine neprekidno imaju prebivalište u Zagrebu. Rok za prijavu na natječaj je 2. siječnja. Detalji natječaja dostupni su na: zagreb.hr.

5. Agencija za mobilnost i programe EU objavila je da su pomaknuti rokovi programa Erasmus+. Prvi rok za sve Erasmus+ aktivnosti po novom planu je 15. veljače. Dodajmo ovome da će, od 15. prosinca aktivnosti iz područja K1 (dakle: Mobilnosti u svrhu učenja za pojedince) obuhvaćati sve države članice Europske unije. Više o ovoj temi saznajte na službenim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.

6. Uduga Zamisli traži volontere dopisinike za novi broj magazina za mlade, pod nazivom ZeGezin. Volontiranje uključuje pisanje članaka za magazin o obrazovanju, zapošljavanju, volontiranju i ostalim temama koje zanimaju mlade. Prijave kandidata otvorene su do 18. prosinca. Kako sudjelovati u stvaranju jubilarnog 10. ZeGeZIN-a saznaj na portalu Info centra za mlade Zagreb.

7. Sindikat biciklista u subotu započinje kampanju "Biciklom na posao i na Advent". Cilj kampanje je potaknuti građane na korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva u Zagrebu i Hrvatskoj. Kampanja traje do 22. prosinca, a detalje možete saznati na službenim stranicama Sindikata biciklista.

Poslušajte emisiju OVDJE.

hodalica logo