Hodalica 21. prosinca

21. prosinca na frekvencijama Radio Studenta 100.5 MHz emitirana je nova epizoda emisije 'Hodalica' u kojoj je gostovao Denis Marijon iz Saveza SUMSI, a vodili su je Ivona Šeparović i Dominik Janović, dok je za tonskim pultom bila Ema Pavlović.

 Slušatelji 'Hodalice' emitirane 21.12.2017. saznali su sljedeće vijesti:

1. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja raspisalo je javno savjetovanje. Tema savjetovanja je Nacrt Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o društveno poticanoj stanogradnji. Savjetovanje je otvoreno do 31. prosinca, a svoje prijedloge građani mogu slati putem eSavjetovanja. Više o ovoj temi saznajte na službenim stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

2. Europska komisija objavila je da do veljače 2018. godine traje šesti ciklus strukturiranog dijaloga. Cilj je putem ankete prikupiti mišljenje mladih u dobi od 13 do 30 godina o tome što je važno mladima u Europi. Prikupljena mišljenja mladih bit će temelj nove Europske strategije za mlade Anketa je anonimna, a kako izreći svoje mišljenje, saznajte na: eupita.eu.

3. Savjet mladih Grada Zagreba u utorak je održao tribinu „Mi mladi“, na kojoj su sudjelovali predstavnici udruga i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Istaknuta je potreba uvođenja građanskog odgoja u sve srednje škole. Zaključeno je da je nužno da se udruge mladih i za mlade umrežavaju i djeluju zajednički, kako bi odgovorile na potrebe mladih danas. Više o ovoj temi saznajte na portalu Info centra za mlade Zagreb.

4. Filozofski fakultet u Rijeci pokrenuo je program cjeloživotnog obrazovanja pod nazivom "Mladi u suvremenom društvu". Prijaviti se mogu stručnjaci iz prakse koji već rade ili su zainteresirani za rad s mladima i za mlade. Program "Mladi u suvremenom društvu" je rezultat suradnje Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu. Prijave su otvorene do 8. siječnja, a uvjeti za upis dostupni su na službenim stranicama Filozofskog fakulteta u Rijeci.

5. Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT d.o.o.) objavila je natječaj za stipendiju redovitim studentima s invaliditetom. Prijaviti se mogu studenti sljedećih fakulteta: Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Matematičkog odsjeka na PMF-u, Fakulteta organizacije i informatike, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu te Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti na Filozofskom fakultetu. Rok za prijavu na natječaj je 5. siječnja. Više o ovoj temi saznajte na portalu Info centra za mlade Zagreb.

Poslušajte emisiju OVDJE.

hodalica logo