Hodalica 11. siječnja

11. siječnja na frekvencijama Radio Studenta 100.5 MHz emitirana je nova epizoda emisije 'Hodalica' u kojoj je gostovao Damir Fatušić sa IN portala, a vodili su je Ivona Šeparović i Dominik Janović, dok je za tonskim pultom bila Ema Pavlović.

 Slušatelji 'Hodalice' emitirane 11.1.2018. saznali su sljedeće vijesti:

1. Zagrebački električni tramvaj - ZET objavio je da nezaposlene osobe s invaliditetom na besplatnu godišnju kartu ZET-a. Isto pravo ostvaruju i osobe koje imaju status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja te pratitelji slijepih osoba. Više o ovoj temi saznajte na InPortalu.

2. U tijeku su prijave za sudjelovanje u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta. Cilj je podići svijest o problemima sigurnosti na internetu. Ovogodišnji Dan sigurnijeg interneta je 6. veljače. Program sadržavati online predavanja za učitelje i djecu, internet kviz za djecu te konferenciju o sigurnosti djece na internetu. Kako sudjelovati, saznajte na portalu "Medijska pismenost".

3. Prema novom Zakonu o socijalnoj skrbi, osobna invalidnina se i dalje utvrđuje kao razlika između iznosa osobne invalidnine i prosječnog prihoda ostvarenog u prethodna tri mjeseca prije nego li je podnesen zahtjev. U prihod se ne uračunavaju ni plaća ni autorski honorar. Osobna invalidnina trenutno iznosi 1250 kuna, a od 1. travnja će iznositi 1500 kuna. Novi Zakon o socijalnoj skrbi, koji je stupio na snagu 30. prosinca 2017. godine, možete pronaći u Narodnim novinama. (Izvor: SUMSI - arhiva)

4. Dino Sokolović osvojio je drugo mjesto na prvom slalom skijaškog kupa za osobe s invaliditetom, održanom u utorak na Sljemenu. Nastupilo je 70-ak natjecatelja u tri kategorije. Dan kasnije na rasporedu je bila još jedna slalomska utrka, a Sokolović je tada odustao u prvoj vožnji. Detalje o ovoj temi saznajte na službenim stranicama HRT-a.

Poslušajte emisiju OVDJE.

hodalica logo