Hodalica 18. siječnja

18. siječnja na frekvencijama Radio Studenta 100.5 MHz emitirana je nova epizoda emisije 'Hodalica' u kojoj je gostovala Manda Knežević iz Hrvatskih udruga paraplegičara i tetraplegičara (HUPT-a), a vodio ju je Dominik Janović.

Slušatelji 'Hodalice' emitirane 18.1.2018. saznali su sljedeće vijesti:

1. Polovina prijava koje šalju osobe s invaliditetom, rezultira razgovorom za posao. Pokazalo je to nedavno istraživanje britanskog Opiniuma, u kojem je sudjelovalo 2 tisuće osoba s invaliditetom. Kod osoba bez invaliditeta, spomenuti podatak iznosi gotovo 70 posto. Više o ovoj temi saznajte na In portalu.

2. Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu dodjeljuje stipendije studentima s invaliditetom. Osim studenata s invaliditetom, stipendije mogu dobiti i: studenti deficitarnih zanimanja ili muzičkih i umjetničkih studija, pripadnici romske nacionalne manjine, aktivni kategorizirani sportaši te osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Rok za prijavu je 30. siječnja u podne. Detalji natječaja dostupni su na službenim stranicama Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu.

3. Centar Up2Date poziva mlade mlade oštećenog vida na ICC kamp, koji će se ove godine održati u Zadru. Riječ je o međunarodnom kampu, čije su teme vezane za komunikaciju i korištenje računala. Prijaviti se mogu osobe u dobi od 16 do 25 godina, koje tečno govore engleski jezik. Testiranje kandidata održava se u Centru Up2Date, na adresi: Ulica grada Mainza 29, u Zagrebu, a rok za prijavu je 26. siječnja. Kako sudjelovati, saznajte na službenim stranicama Centra UP2date.

4. Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokrenulo je savjetovanje s javnošću o Strategiji znanosti, obrazovanja i tehnologije. Prikupljaju se mišljenja i komentari zainteresiranih o Prijedlogu Akcijskog plana provedbe Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije. U savjetovanje se je moguće uključiti do 14. veljače, putem portala eSavjetovanja.

5. Udruga O.A.ZA. poziva mlade da se prijavu na drugi krug radionica o društvenom poduzetništvu. Radionice su namjenjene mladima koji su završili školovanje, a nisu još ni jednom bili zaposleni. Drugi ciklus radionica u sklopu ESF projekta "Most prema USPJEHU" započinje 2. veljače. Prijave su otvorene još tjedan dana (dakle, do 25. siječnja). Kako sudjelovati, saznajte na portalu Info centra za mlade Zagreb.

6. Udruga FDM i Antitalent produkcija pozivaju vas na prikazivanje dokumentarnog filma "Duet za jednog". Film prikazuje proces stvaranja istoimene kazališne predstave, a istovremeno govori o životu oboljelih od multiple skleroze u Hrvatskoj. "Duet za jednog" premijerno će biti prikazan u subotu (20. siječnja) od 20 sati u Centru mladih Ribnjak. Kako do ulaznica, saznajte na IN portalu.

Poslušajte emisiju OVDJE.

hodalica logo