Hodalica 25. siječnja

25. siječnja na frekvencijama Radio Studenta 100.5 MHz emitirana je nova epizoda emisije 'Hodalica' u kojoj je gostovala Franka Dodig iz Kluba za mlade Zagreb, a vodili su je Ivona Šeparović i Dominik Janović.

Slušatelji 'Hodalice' emitirane 25.1.2018. saznali su sljedeće vijesti:

1. Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje naknade za troškove dijela troškova prijevoza redovitih studenata s invaliditetom. Zahtjev mogu podnijeti svi redoviti studenti s invaliditetom, bilo da pohađaju sveučiline, stručne ili poslijediplomske studije. Novčana naknada iznosi 1500 kuna mjesečno. Krajnji rok za prijavu je 30. lipnja 2018. Detalje o ovoj temi saznajte na službenim stranicama Ministarstva obrazovanja.

2. Centar UP2DATE poziva na okrugli stol o razvoju društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj. Okrugli stol održava se u sklopu projekta RePlast 3D, kojeg provode Udruga "Visoki jablani" iz Rovinja i Centar UP2DATE iz Zagreba (partner). Cilj projekta je pokretanje društvenog poduzetništva u području zelene ekonomije. Okrugi stoj održat će se u srijedu (7. veljače) od 12 sati, a prijave za sudjelovanje otvorene su do 5. veljače. Kako se prijaviti saznajte na Portalu Info centra za mlade Zagreb.

3. U tijeku su prijave za online trening "Youth work - učenje i metode za rad s mladima". Trening organizira Mreža mladih Hrvatske, a namijenjen je svima koji su tek na početku rada s mladima, kako bi naučili koncept i metode koje će im koristiti u budućem radu. Rok za prijavu je sutra (dakle, 26. siječnja), a kako se prijaviti saznajte na webu Mreže mladih Hrvatske.

4. Klub za mlade Zagreb pokreće Čitateljski klub, u kojem mladi jednom mjesečno raspravljaju o nekom književnom djelu. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem mejla: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. U prijavi je potrebno navesti: ime i prezime te godinu rođenja i broj telefona. Više o ovoj temi saznajte na Facebook stranici Kluba za mlade Zagreb.

5. Udruga "Mladi u EU" provodi anketu u sklopu projekta "Digital gamification for youth engagement". Anketa će doprinijeti poboljšanju tehnika temeljenih na igri. Kao ispitanici sudjelovati mogu i mladi i osobe koje rade s mladima. Anketa je dostupna na portalu Info centra za mlade Zagreb.

Poslušajte emisiju OVDJE.

hodalica logo