Hodalica 15. veljače

15. veljače na frekvencijama Radio Studenta 100.5 MHz emitirana je nova epizoda emisije 'Hodalica' u kojoj je gostovao profesor Miroslav Vrankić sa Tehničkog fakulteta u Rijeci, a vodio ju je Dominik Janović dok je za tonskim pultom bio Robert Salčić.

Slušatelji 'Hodalice' emitirane 15.2.2018. saznali su sljedeće vijesti:

1. Europski centar za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA) proveo je web istraživanje. Podatci o tržištu droga prikupljeni su u: Češkoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Švicarskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Hrvatskoj. Najviše ispitanika bilo je u dobi od do 24 godine. Rezultati su dostupni na službenim stranicama Ureda za suzbijanje zlouporabe droga.

2. Udruga slijepih Zagreb poziva na izložbu "Dodirni čaroliju od papira". Radovi su izrađeni u tehnici rolanja i savijanja trakica papira. Izložba će biti otvorena od sutra (16. veljače) u 11 sati u Galeriji Kristofor Stanković, na adresi: Sv. Ćirila i Metoda 5). Izložbu možete pogledati do nedjelje (25. veljače). Više o izložbi saznajte na službenim stranicama Udruge slijepih Zagreb.

3. Udruga eStudent otvorila je prijave za Zagreb Summer Academy. Sudjelovati mogu osobe u dobi od 20 do 28 godina koje žele napraviti promjenu u svijetu i saznati više o poduzetništvu. Prijave traju do 10. svibnja. Više o ovom događaju saznajte na portalu Info centra za mlade Zagreb.

4. Udruga za prevenciju prekomjerne tjelesne težine (UPPT) poziva na 2. konferenciju o debljini. Sudionici će raspravljati o uzrocima i posljedicama debljine te njenoj prevenciji. Konferencija će se održati u ponedjeljak (dakle, 19. veljače od 9 sati u Hotelu Dubrovnik.

5. Trvtka E-Glas poziva zainteresiranu javnost na ATTAAC ljetnu školu. Ljetna škola asistivne tehnologije za osobe s invaliditetom održat će se o 25. do 29. lipnja u Zadru. Više o ovom događaju saznajte u nastavku današnje Hodalice.

Poslušajte emisiju OVDJE.

hodalica logo