Hodalica 1. ožujka

1. ožujka na frekvencijama Radio Studenta 100.5 MHz emitirana je nova epizoda emisije 'Hodalica' u kojoj je gostovao Damir Kuzmić sa Pravnog fakulteta u Zagrebu, a vodili su je Dominik Janović i Ivona Šeparović, dok je za tonskim pultom bio Robert Salčić.

Slušatelji 'Hodalice' emitirane 1.3.2018. saznali su sljedeće vijesti:

1. Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) razvila je aplikaciju koja djeci i mladima pomaže da se zaštite na internetu. Aplikacija mladima daje savjete o zaštiti osobnih podataka, a roditeljima je na raspolaganju internetski pojmovnik. Više o ovoj aplikaciji saznajte na portalu Medijska pismenost.

2. Zaklada "Čujem, vjerujem, vidim" donirala je knjige 224 narodne knjižnice u Hrvatskoj. Donirane knjige "Bajke braće Grimm" i "Bajke Hansa Christiana Andersena" prilagođene su djeci s disleksijom. Zaklada u budućnosti planira još tri lektire. O kojim je djelima riječ, saznajte na portalu Info centra za mlade Zagreb.

3. Hrvatski paraolimpijski odbor partner je u projektu Wheelchair slalom. Projekt omogućuje djeci s cerebralnom paralizom da se okušaju u skijanju u invalidskim kolicima. Sudjelovati mogu djeca starija od 6 godina. Više o projektu Wheelchair slalom saznajte na In portalu.

4. Udruga Zamisli poziva sve mlade na predavanja o političkoj participaciji, aktivizmu i volontiranju. Niz predavanja održat će profesorica Marta Zorko na Fakultetu političkih znanosti, utorkom od 17 i 15 sati u seminaru 1, na trećem katu. U utorak će tema biti "Politička svjesnost i participacija". Detalje saznajte na portalu Info centra za mlade Zagreb.

5. Mreža mladih Hrvatske poziva na edukaciju o razvoju ESIF projekata za udruge mladih. Edukacija se odnosi na razvoj projekata financiranih iz sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) usmjerenih mladima koji se trenutno nalaze u NEET statusu. Mladi će se okupiti od 26. do 29. ožujka u Samoboru. Prijave su otvorene do 12. ožujka u ponoć. Detalje saznajte na službenim stranicama Mreže mladih Hrvatske.

 

Poslušajte emisiju OVDJE.

hodalica logo