Hodalica 8. ožujka

8. ožujka na frekvencijama Radio Studenta 100.5 MHz emitirana je nova epizoda emisije 'Hodalica' u kojoj je gostovao Petar Jurišin iz Savjeta mladih Grada Zagreba, a vodili su je Dominik Janović i Ivona Šeparović, dok je za tonskim pultom bio Robert Salčić.

Slušatelji 'Hodalice' emitirane 8.3.2018. saznali su sljedeće vijesti:

1. Europska komisija objavila je da će mladi građani EU od ovog ljeta imati pravo na besplatnu InterRail kartu. Propusnica će vrijediti za vožnje vlakom, a u nekim zemljama i za autobuse ili trajekte. Više o ovoj temi saznajte na portalu Info centra za mlade Zagreb.

2. Hrvatska elektroprivreda d.d. raspisala je natječaj za dodjelu donacija ustanovama i organizacijama civilnog društva. Osim humanitarnih akcija, natječajem "Svjetlo na zajedničkom putu" će se financirati projekti usmjereni mladima, znanosti te zaštiti okoliša. Rok za prijavu je prijavu je 30. ožujka, a kako se prijaviti saznajte na službenim stranicama HEP-a.

3. Udruga studenata FER-a (EESTEC) organizira FERsec Challenge, radionicu o računalnoj sigurnosti. Sudionici će naučiti koristiti osnovne alate za ofenzivno i defenzivno testiranje aplikacija te računalnih sustava i mreža. Radionica započinje u petak (16. ožujka), a prijave su otvorene do ponedjeljka (12. ožujka) u ponoć. Kako se prijaviti saznajte na Facebook stranici udruge EESTEC.

4. U Klubu za mlade Zagreb započele su aktivnosti zabave i učenja za mlade u ožujku. Aktivnosti se provode kroz pet sekcija, a usmjerene su kvalitetnom provođenju slobodnog vremena mladih. Detaljan program za ožujak možete pronaći na Facebook stranici Kluba za mlade Zagreb.

5. Savjet mladih Grada Zagreba najavio je pokretanje web platforme za udruge mladih. Cilj je umrežavanje udruga mladih koje djeluju u Zagrebu.

 Poslušajte emisiju OVDJE.

hodalica logo