Hodalica 22. ožujka

22. ožujka na frekvencijama Radio Studenta 100.5 MHz emitirana je nova epizoda emisije 'Hodalica' u kojoj je gostovala Suzana Fugaj iz Hrvatske udruge za mirenje, a vodila ju je Ivona Šeparović, dok je za tonskim pultom bio Filip Bakun

Slušatelji 'Hodalice' emitirane 22.3.2018. saznali su sljedeće vijesti:

1. U tijeku je "Tjedan dana s invalidima rada". Spomenutom kampanjom Hrvatski savez udruga invalida rada, želi upozoriti da je potencijal te skupine u društvu nedovoljno iskorišten. Kampanja traje do nedjelje (dakle, 25. ožujka). Više o ovoj temi saznajte na službenim stranicama Hrvatskog saveza udruga invalida rada.

2. Hrvatski paraolimpijci vratili su se jučer u Zagreb. Podsjetimo, Dino Sokolović osvojio je zlato u slalomu, a Bruno Bošnjak broncu u snowboardu. Prve su to medalje u povijesti hrvaskog paraolimpisjkog sporta, kada se uzimaju u obzir samo zimski sportovi. Više o ovoj temi saznajte na InPortalu.

3. Udruga Zamisli kao Eurodesk multiplikator u KSET-u organizira Živu knjižnicu na temu mobilnosti. Zainteresirani posjetitelji će saznati koje se sve mogućnosti otvaraju za mlade diljem Europske unije. Knjige će biti ljudi koji su sami prošli kroz neki program mobilnosti. Živa knjižnica održat će se danas (dakle, 22. ožujka) od 15 do 18 sati u KSET-u. Više o ovom događaju saznajte na portalu Info centra za mlade Zagreb.

4. Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom najavio je otvaranje svog područnog ureda u Osijeku. Ministarstvo državne imovine nedavno je za to osiguralo pristupačan prostor. Otvorenje osječkog ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom očekuje se u srpnju. Detalje saznajte na službenim stranicama Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

5. Info centar za mlade Zagreb poziva sve zainteresirane na mrak projekciju filma "Ray". Film o životu Raya Charlesa s naracijom će biti prikazan povodom Europskog tjedna protiv rasizma i diskriminacije. Mrak projekcija filma održat će se u sutra (23. ožujka) u 17 sati u Info centru za mlade Zagreb, na adresi: Avenija Marina Držića 71/A). Više o ovoj temi saznajte na portalu Info centra za mlade Zagreb.

 Poslušajte emisiju OVDJE.

hodalica logo