Hodalica 5. travnja

5. travnja na frekvencijama Radio Studenta 100.5 MHz emitirana je nova epizoda emisije 'Hodalica' u kojoj je gostovala Katarina Juras iz JFF-a Zagreb, a vodili su je Ivona Šeparović i Dominik Janović , dok je za tonskim pultom bio Filip Bakun.

Slušatelji 'Hodalice' emitirane 5.4.2018. saznali su sljedeće vijesti:

1. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspisalo je natječaj za projekte udruga koje razvijaju volonterstvo. Prijaviti se mogu jednogodišnji projekti lokalnih i regionalnih volonterskih centara, a rok za slanje ideja je 30. travnja. Detalji natječaja dostupni su na službenim stranicma Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

2. Agencija za mobilnost i programe EU traži ECTS stručnjaka u Erasmus+ programu. Prijaviti se mogu ECTS koordinatori s hrvatskih visokih učilišta, koji već dvije godine vrše dužnost ECTS koordinatora. Uz prijavni obrazac, dostupan na poveznici, potrebno je priložiti: motivacijsko pismo i životopis u Europassu. Rok za prijavu je 17. travnja, a detalje možete saznati na: mobilnost.hr.

3. Hrvatska muška reprezentacija u sjedećoj odbojci pobijedila je na kvalifikacijskom turniru u sjedećoj odbojci u Južnoj Koreji. U polufinalnoj utakmici sa 3 naprema 0 svladali su Latviju. Istim rezultatom Hrvatska je u finalu bila bolja od Tajlanda. Kao pobjednik na kvalifikacijskom turniru, Hrvatska je osigurala nastup na predstvojećem Svjetskom prvenstvu u Nizozemskoj. Više o ovoj temi saznajte na In Portalu.

4. Klub za mlade Zagreb objavio je program dgađanja za travanj. Na rasporedu su radionice, gitarijada i zabava uz igre. Detaljan program saznajte na Facebook stranici Kluba za mlade Zagreb.

5. Kino Europa i Zagreb film festival otvorili su natječaj za mlade ljubitelje filmova. Po jedan kandidat iz svake države članice EU bit će odabran kao član žirija Venecijanskog festivala. Zainteresirani kandidati moraju imati iskustva u pisanju članaka i blogova te izvrsno poznavati engleski u govoru i pismu. Prijaviti se mogu mladi od 18 do 25 godina, a natječaj je otvoren do 25. travnja. Detalje saznajte na službenim stranicama Kina Europa.

 Poslušajte emisiju OVDJE.

hodalica logo