Hodalica 12. travnja

12. travnja na frekvencijama Radio Studenta 100.5 MHz emitirana je nova epizoda emisije 'Hodalica' u kojoj je gostovala Ana Šeničnjak iz Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, a vodili su je Ivona Šeparović i Dominik Janović , dok je za tonskim pultom bio Filip Bakun.

Slušatelji 'Hodalice' emitirane 12.4.2018. saznali su sljedeće vijesti:

1. Prije sat vremena započela je panel diskusija o prilagođavanju automobila osobama s invaliditetom. Osim o mobilnosti, bit će govora o preduvjetima urbane i ruralne pristupačnosti. Nakon panela, osobe s invaliditetom imat će priliku odvoziti probnu vožnju u prilagođenom automobilu. Više o ovoj temi saznajte na službenim stranicama Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH-a.

2. U tijeku je 12. izdanje Festival tolerancije, nekad zvanog Festival suvremenog židovskog filma. Filmove koji se prikazuju odabrali su oskarovac Branko Lustig i direktorica Festivala tolerancije - JFF Zagreb, Nataša Popović. Festival traje do nedjelje (15. travnja). Detaljan program dostupan je na službenim stranicama Festivala tolerancije.

3. Grad Zagreb objavio je javni natječaji za financiranje programa i projekata udruga za 2018. Poziv za prijavu sadrži različite oblike natječaja, a svaka udruga može prijaviti najviše tri programa ili projekta. Natječaj je otvoren do 7. svibnja, a uvjete možete pročitati na službenim stranicama Grada Zagreba.

4. Osniva se Hrvatska udruga za zaštitu žrtava nasilja, bolesnih te socijalno ugroženih osoba. Udruga se osniva sa ciljem suzbijanja nasilja, pomoći žrtvama nasilja, djeci te socijalno ugroženim osobama. Detalje o ovoj temi saznajte na In Portalu.

5. Hrvatski savez udruga osoba s tjelesnim invaliditetom HSUTI prošli je tjedan u Zadru održao peti Simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom. Simozij je dio programa "Zajedno u zajednici" je usmjeren razvoju priroritetnih izvaninstitucionalnih usluga socijalne skrbi s ciljem prevencije institucionalizacije i povećanja socijalne uključenosti korisnika. Više o simpoziju saznajte na In Portalu.

 Poslušajte emisiju OVDJE.

hodalica logo