Hodalica 19. travnja

19. travnja na frekvencijama Radio Studenta 100.5 MHz emitirana je nova epizoda emisije 'Hodalica' u kojoj je gostovala Maja Dragojević iz Udruge Zamisli, a vodili su je Ivona Šeparović i Dominik Janović , dok je za tonskim pultom bio Filip Bakun.

Slušatelji 'Hodalice' emitirane 19.4.2018. saznali su sljedeće vijesti:

1. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je raspisalo natječaj za projekte usmjerene mladima. Financijska potpora dodjeljuje se iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna. Svoje ideje prijaviti mogu udruge mladih i za mlade te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Natječaj je otvoren do 14. svibnja, a detalje možete saznati na službenim stranicama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

2. Transparency International objavio je poziv za sudjelovanje na edukaciji Transparency School. Riječ je o treningu koji sadrži tri modula, na temu funkcioniranja javnog i privatnog sektora te civilnoga društva. Trening će se održati od 2. do 8. srpnja u Litvi. Detalje o ovom događaju saznajte na portalu Info centra za mlade Zagreb.

3. Ured za udruge objavio je natječaj za sudjelovanje u spotu o Danima otvorenih vrata udruga. Udruge koje se žele promovirati u spotu, svoj video od minute i pol moraju poslati do nedjelje (22. travnja). Podsjetimo, Dani otvorenih vrata udruga na rasporedu su od 24. do 26. svibnja. Kako sudjelovati, saznajte na službenim stranicama Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

4. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je publikaciju za osobe koje rade s mladima. Priručnik sadrži preporuke za razvoj rada s mladima te materijale za trenere. Publikacija o digitalnom radu s mladima dostupna je na portalu Info centra za mlade Zagreb.

5. Klub mladih izmiritelja/ica Hrvatske udruge za mirenje poziva na radionicu o pregovaranju. Sudionici će naučiti osnove pregovaranja i kako dođi do win-win rješenja situacije. Uvod u pregovaranje održava se u utorak (24. travnja). Kako se prijaviti saznajte na službenim stranicama Hrvatsku udruge za mirenje.

 Poslušajte emisiju OVDJE.

hodalica logo