Hodalica 10. svibnja

10. svibnja na frekvencijama Radio Studenta 100.5 MHz emitirana je nova epizoda emisije 'Hodalica' u kojoj je gostovala Petra Hranilović iz tvrtke Zdrave ideje, a vodili su je Ivona Šeparović i Dominik Janović , dok je za tonskim pultom bio Robert Salčić.

Slušatelji 'Hodalice' emitirane 10.5.2018. saznali su sljedeće vijesti:

1. Hrvatska udruga medicinskih sestara u subotu (12. svibnja) obilježava Međunarodni dan sestrinstva. Ovu subotu posvetit će osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima, a obilježavanje nosi naziv "Glas medicinskih sestara i tehničara za osobe s invaliditetom". Više o ovoj temi saznajte na službenim stranicama Hrvatske udruge medicinskih sestara.

2. Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije najavljuje trkački kamp START. Na kampu će 10 osoba s amputacijom donjih ekstremiteta imati priliku naučiti trčati. Kamp će se održati u subotu i nedjelju (dakle, 12. i 13. svibnja). Detalje o ovom događaju saznajte na portalu Info centra za mlade Zagreb.

3. Centar za kulturu Trešnjevka poziva sve zainteersirane na dvojezičnu predstavu pod nazivom "Čuvari snova". Predstavu su razvili glumci s oštećenjima sluha, a bit će simultano izvedena na glasovnom i znakovnom jeziku. "Čuvare snova" pogledajte večeras od 20 sati u Velikoj Dvorani CeKaTea, na adresi: Park Stara Trešnjevka 1. Više o ovoj temi saznajte na portalu Info centra za mlade Zagreb.

4. Na bazenu Svetice prošle subote je održano 10. prvenstvo Hrvatske za paraplivače. Prvenstvo su organizirali Zagrebački sportski savez za osobe s invaliditetom i Plivački klub Natator. Nastupilo je 120 natjecatelja, iz 16 klubova iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Rezultati su objavljeni na Facebook stranici plivačkog kluba Natator.

 

Poslušajte emisiju OVDJE.

hodalica logo