Hodalica 17. svibnja

17. svibnja na frekvencijama Radio Studenta 100.5 MHz emitirana je nova epizoda emisije 'Hodalica' u kojoj je gostovao Josip Koštan iz Udruge CeDePe, a vodili su je Ivona Šeparović i Dominik Janović , dok je za tonskim pultom bio Robert Salčić.

Slušatelji 'Hodalice' emitirane 17.5.2018. saznali su sljedeće vijesti:

1. Početkom svibnja na snagu je stupio novi Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom. Po novom zakonu, pravo na profesionalnu rehabilitaciju mogu ostvariti osobe upisane u očevidnik osoba s invaliditetom. Pročišćeni tekst novog zakona dostupan je na službenim stranicama Narodnih novina. 

2. Manifestacija Hrvatska volontira 2018. održat će se od ponedjeljka do subote, odnosno od 21. do 26. svibnja. Moto manifestacije je "Možemo biti veći", a svi događaji dostupni su u online bazi Hrvatska volontira

3. Centar UP2Date traži volontere za dvotjedni međunarodni ICC kamp. ICC kamp namijenjen osobama s oštećenjima vida, a razvijaju svoje informatičke, komunikacijske i socijalne vještine. Kamp će se održati od 19. srpnja do 1. kolovoza u Zadru. Kandidati se za volontiranje mogu prijaviti do 30. svibnja. Prijavni obrazac dostupan je na portalu Info centra za mlade Zagreb.

4. Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava otvorilo je poziv za promicanje socijalnog dijaloga. Cilj je kroz europske projekte doprinijeti učinkovitom dijalogu s javnom upravom, socijalnim partnerima i visokoobrazovnim institucijama. Projekte mogu prijaviti civilne udruge, sindikati te udruge poslodavaca. Rok za prijavu prijedloga je 16. kolovoza. Detalji natječaja dostupni su na stranici: strukturnifondovi.hr.

5. Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske objavio je poziv za sufinanciranje projekata nevladinih organizacija. Sufinancirat će se odobreni projekt organizacija civilnoga društva, ugovoreni u okviru programa Europske unije i inozemnih fondova za tekuću godinu. Javni poziv otvoren je do 30. studenoga, a detalje možete saznati na službenim stranicama Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Poslušajte emisiju OVDJE.

hodalica logo