Cvjetni trg - tjedan mobilnosti

Povodom Europskog tjedna mobilnosti, u srijedu 22. rujna 2010.g., na Cvjetnom trgu u Zagrebu, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske je postavila štand s promotivnim materijalima kako bi široj javnosti predstavila logistički lanac mobilnosti osoba s invaliditetom, te je predstavniku Ministarstva mora, prometa i infrastrukture uručila potpise prikupljene tijekom prošlogodišnje kampanje „Pristupačan međugradski autobus – UVEDITE GA!“.

U promociji je preko posebnog štanda sudjelovala i Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča, dijeleći promotivne materijale i prikupljajući sredstva za školovanje pasa vodiča slijepih osoba prodajom artikala i prikupljanjem donacija.

Povodom obilježavanja 22.9.- nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, građanima se predstavila i Mreža žena s invaliditetom.

Predstavljena je SOS telefonska linija za žene s invaliditetom žrtve nasilja, koja je otvorena svake srijede od 16 do 18h na broju 01/4813-999 za usluge pružanja liječničke i pravne pomoći, pomoći psihologa, psihijatra, defektologa, socijalnog radnika, te davanja potrebnih informacija i podrške kroz razgovor.

Štandove su u svojim lokalnim zajednicama organizirale i temeljne udruge Saveza učlanjenih u SOIH.

Društvo distorfičara Primorsko-goranske županije obilježilo je tjedan europske mobilnosti na novoizgrađenim bazenima Katrida u Rijeci. Promovirali su rehabilitaciju i fizikalnu terapiju u vodi, te su izložili promotivne materijale. Promociji su prisustvovali gradski dužnosnici, a o akciji su izvijestili lokalni mediji.