Hodalica 17. studenog

17. studenog na frekvencijama Radio Studenta 100.5 MHz emitirana je nova epizoda emisije 'Hodalica' u kojoj je gostovao Zdenko Jerabek iz autoškole Miramare, a vodili su ju je Dominik Janović i Ivona Šeparović, a za tonskim pultom bio je Vid Vince.

 

Slušatelji 'Hodalice' emitirane 17.11.2016. saznali su sljedeće vijesti:

1. Hrvatska zajednica za Down sindrom poziva sve zainteresirane na edukativnu tribinu o zapošljavanju i radu osoba sa Down sindormom. Na tribini će biti riječi o izazovima na tom području, a predstavit će se i primjeri dobre prakse. Tribina se održava sutra (dakle, 18. studenoga) do 9 do 16 sati u Hotelu International, na adresi Miramarska 24 u Zagrebu. Program tribine potražite na službenim stranicama Hrvatske zajednice za Down sindrom. 

2. Grad Zagreb raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima s invaliditetom.Kriteriji za utvrđivanje liste kandidata, među ostalima, su: težina oštećenja, uspjeh na studiju i socijalni status. Rok za podnošenje molbi na natječaj je 24. studeni 2016. godine, uključujući i taj datum. Detalje saznajte na službenim stranicama Grada Zagreba.

3. U tijeku je Smotra Sveučilišta u Zagrebu, na kojoj se predstavljaju veleučilišta i visoke škole iz Hrvatske. Zainteresirani posjetitelji mogu se informirati o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu. Smotra je otvorena danas do 18 sati i sutra od 9 do 15 sati. Mjesto događanja je Studentski centar u Zagrebu, na adresi: Savska 25. Ulaz je besplatan, a detalje o ovome možete saznati na: UNIZG.HR.

4. Institut za razvoj obrazovanja (IRO) traži suradnike za volonterski rad od osam sati tjedno. IRO traži suradnike/suradnice za volonterski rad u razdoblju od 12. prosinca 2016. do 12. prosinca 2017. u trajanju od 8 sati tjedno. Rok za prijavu je 28. studenoga, a detalje možete saznati na službenim stranicama Instituta za razvoj obrazovanja.

5. Eurodesk je čestitao svim sudionicima igre "Pomozi Alexu" i objavio da pobjednik ove igre dolazi iz - Hrvatske. Podsjetimo, "Pomozi Alexu" bila je dio ovogodišnje Time to move kampanje. Oko 25% igrača je tijekom kampanje dalo točne odgovore. Među onima koji su točno odgovorili na sva pitanja, Eurodesk je nasumice odabrao pobjednika. Sretnik je Nikolina Blagojević, koji je osvojio iPad mini. Točne odgovore na pitanja iz igre "Pomozi Alexu" pronađite na Facebook stranici Eurodeska.

Cijelu emisiju možete poslušati OVDJE.

 

 

 

 

hodalica logo