Završio trogodišnji program "Centar podrške neovisan život"

Udruga Zamisli uspješno je završila trogodišnji program namijenjen osobama s invaliditetom.

Opći cilj programa "Centar podrške - neovisan život" bio je uključivanje osoba s invaliditetom u svakodnevni aktivni život zajednice, a trajao je od 1. lipnja 2014. do 31. svibnja 2017. godine uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Program je uključivao pružanje sljedećih usluga: prijevoza prilagođenim kombi vozilom, prilagođavanja literature, potrebne asistencije, podrške daktilografa te individulanog i grupnog savjetovanja. Korisnici programa bili su osobe s invaliditetom, i to: učenici koji pohađaju prvi, drugi, treći i četvrti razred srednje škole (maturanti) te osobe s invaliditetom koje su nastavile s visokim obrazovanjem te osobe koje su u potrazi za radnim mjestom ili već rade, a iskazale su interes za uključenjem u bazu korisnika usluga Udruge Zamisli.

Nakon završetka provedbe, vanjsku evaluaciju programa proveo je Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje Sirius. Cilj provedene evaluacije bio je razmotriti kvalitetu i efektivnost provedenih projektnih aktivnosti. Sveobuhvatna evaluacija projekta dostupna je OVDJE. Važno je napomenuti da su korisnici programa, nakon njegove provedbe, vlastitu samostalnost prosječno ocijenili sa 8.92, dok je prije uključivanja u program ista procjena bila izražena ocjenom 4.9. Aktivnosti programa "Centar podrške - neovisan život" značajno su doprinijele neometanom i ravnopravnom studiranju korisnika, kao i obavljanju svakodnevnih aktivnosti i izgradnji samopouzdanja mladih s invaliditetom.