Krenule edukacije u 2017. u sklopu projekta "Iskustvom i znanjem do jednakosti"

Kroz projekt "Iskustvom i znanjem do jednakosti" kojeg financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Savez SUMSI je i ove godine počeo s održavanjem radionica o invaliditetu za učenike osnovnih škola.

Radionice su namijenjene učenicima od četvrtog do osmog razreda, u trajanju od 45 do 90 minuta. Kroz to vrijeme se predstavlja pojam i značenje invaliditeta, prava i obveze osoba s invaliditetom, direktna iskustva predavača kao osoba s invaliditetom, pokazuju se metode i tehnike vođenja, pomoći u prometu, pomoći vršnjacima ili slučajnim prolaznicima, pokazuje se specifična oprema za slijepe i načine služenja modernim sredstvima tehnologije, ukazuje se na normalno prisustvo osoba s invaliditetom kod različitih sportova i drugih zabavnih aktivnosti a također se izravno i trenutno reagira na pitanja učenika, njihove nedoumice, eventualne predrasude te tako postiže normalno odnošenje prema osobama s invaliditetom. 

Za sada je SUMSI gostovao u OŠ Dubrava, OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Zagreb i II. OŠ Bjelovar, a čeka nas još niz škola po cijeloj Hrvatskoj.

Više o tome kako je bilo u Bjelovaru saznajte TU.

KONTAKT

 

  • Avenija Marina Držića 71a
  • 10000 Zagreb, Hrvatska