Savez Sumsi s "Kazalištem na drugačiji način" u Orahovici

Predstavnici Saveza SUMSI posjetili su 17.11. članove Udruge Jaglac kako bi im pomogli napraviti predstavu za Forum teatar

Redatelj Mario Kovač i predsjednik Saveza SUMSI Denis Marijon posjetili su u sklopu projekta "Kazalište na drugačiji način" članove, zaposlenike i volontere udruge Jaglac u Orahovici kako bi im pomogli režirati predstavu u sklopu Forum teatra.

Kroz projekt Saveza SUMSI "Kazalište na drugačiji način", uz financijsku podršku Grada Zagreba i Hep d.d., predstavnicima udruga za osobe s invaliditetom pružila se edukacija o vođenju Forum teatra, te ih se potaklo da u sklopu svojih udruga osnuju grupe koje će koristiti Forum teatar kao alat za rješavanje socijalnih problema s kojima se susreću.

Nakon što je 14. i 15. listopada 2017. održana dvodnevna edukacija o Forum teatru u domu Crvenog križa, predstavnica udruge Jaglac koja je sudjelovala na edukaciji pozvala nas je da im pomognemo razraditi scene koju će njihova novoosnovana Forum teatar grupa izvoditi 4.prosinca kako bi obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera. Mario i Denis održali su članovima grupe radionice s glumačkim vježbama, podijelili uloge te im pomogli pri izboru teme predstave. Grupa će se pripremati do 4.12. kada sve vas iz Orahovice i okolice pozivamo da im dođete dati podršku! 

KONTAKT

 

  • Avenija Marina Držića 71a
  • 10000 Zagreb, Hrvatska