Održan 29. Odbor za ssi

29. sastanak Odbora za studente s invaliditetom na nacionalnoj razini održan je 20. prosinca 2021. godine, online, preko zoom aplikacije.

Sastanak Odbora za studente s invaliditetom održan je 20. prosinca 2021. godine u organizaciji Saveza SUMSI na kojem su sudjelovali: Sandra Nuždić, ured za studente s invaliditetom na Sveučilištu u Rijeci, Denis Marijon, predsjednik Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom, Kristina Urbanc koordinatorica za studente s invaliditetom Studija socijalnog rada, studentica s invaliditetom Kristina Krsnik, Daria Vučijević iz savjetovališta za mlade Svečilišta u Dubrovniku, Stipo Margić iz udruge Liberato talk, članice saveza SUMSI i Sveučilišta u Splitu, Roman Baštijan, aktivist saveza Sumsi, Lidija Pongrac Vincelj ispred Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Kristina Careva s Arhitektonskog fakulteta.

Na sastanku se raspravljalo o sljedećim pitanjima:
1. Pitanje/iskustva o asistentima u visokoškolskom obrazovanju te razmjena iskustava vezano uz prilagodbu postupka testiranja prilikom javljanja na natječaje za zapošljavanje osoba s invaliditetom, odnosno, bivših studenata s invaliditetom

 

2. Informacije i novosti: nacrt zakona o osobnoj asistenciji i promjene u zakonu o osobnoj invalidinini

 

3. Informacije o održanom Okruglom stolu „Studenti s invaliditetom u visokoškolskom obrazovanju“ – Liberato talk, u organizaciji udruge Liberato, članice saveza SUMSI i Sveučilišta u Splitu.

 

4. Razno

Više o Odboru za SSi i kako se uključiti saznajte OVDJE.

 

 

KONTAKT

 

  • Avenija Marina Držića 71a
  • 10000 Zagreb, Hrvatska