MLADI: Sadašnjost i budućnost Republike Hrvatske

"MLADI: Sadašnjost i budućnost Republike Hrvatske" konferencija je održana povodom Međunarodnog dana mladih.

Ovu ZOOM konferenciju organizirala je udruga "Impress" iz Daruvara. Predstavnici savjeta mladih te udruga mladih i za mlade na početku konferencije su progovorili o izazovima rada s mladima s kojima su se u zadnje vrijeme susretali. Na pitanja mladih odgovarali su:

- g. Ivan Vidiš, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske;

- gđa Mihaela Mažuran, savjetnica u Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjima Republike Hrvatske;

- gđa Katarina Brajdić, voditeljica Tima za Europske snage solidarnosti u Agenciji za mobilnost i programe EU.

Predsjednica udruge Impress, Tanja Herceg, u ime organizatora se zahvalila svima na sudjelovanju i ustvrdila da je svaki dijalog između mladih i donositelja odluka važan. "Bitno je direktno raditi s mladima i istovremeno konstantno jačati svijest na svim razinama o važnosti bavljenja temama značajnim za mlade jer mladi mogu iznimno doprinijeti svim razinama.", zaključila je Herceg.

Gosp. Vidiš je istaknuo da su mladi ovdje sada i da su njihovoj generaciji ključne tri stvari: obrazovanje, zapošljavanje i stjecanje prve nekretnine. Gđa Mažuran naglasila je da mladi s godinama jačaju te da Hrvatska ima budućnost. Gđa Brajdić kao bitne istaknula je potrebe mladih i suradnju, ustvrdivši da je upravo to odgovor na pitanje zašto su mladi i sadašnjost i budućnost. Pozvala je mlade da se informiraju, povežu i kreiraju projekte.

Konferencija "MLADI: Sadašnjost i budućnost Republike Hrvatske" je održana putem ZOOM, a na njoj je sudjelovalo više od 50 predstavnika savjeta mladih i udruga mladih. U ime Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI na konferenciji su sudjelovale Tena Žužić i Ivona Šeparović. Konferencija se prenosila i uživo putem Facebooka, a video snimku možete pogledati OVDJE. 

Autorica: Ivona Šeparović

                                                                         

 

 

 

 

 

KONTAKT

 

  • Avenija Marina Držića 71a
  • 10000 Zagreb, Hrvatska