Savez SUMSI na 45. obljetnici djelovanja SOIH-a

U utorak 28.2.2017. u hotelu Westin obilježena je 45. obljetnica djelovanja Zajednice osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH), 10. obljetnica usvajanja Konvencije o pravima osoba s invaliditetom i 20. obljetnica djelovanja European Disabilty Foruma (EDF)

Dana 28. veljače 2017. godine u Zagrebu je obilježena 45. godišnjica djelovanja Zajednice osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH), 10. godina od potpisivanja i ratificiranja Konvencije o pravima osoba s invaliditetom u RH te 20. godišnjica djelovanja European Disability Foruma (EDF). Uz Savez SUMSI i druge predstavnike saveza i udruga osoba s invaliditetom te ostale uzvanike, nazočnima su se pozdravnim govorima obratili predsjednik SOIH-a dr. Zorislav Bobuš, zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa, saborska zastupnica Ljubica Lukačić te pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak.

Tom prigodom pravobraniteljica je pohvalila aktivnosti i napore koje SOIH poduzima u svrhu poboljšanja položaja osoba s invaliditetom u RH naglasivši potrebu za izmjenom i usklađivanjem zakonodavstva s Konvencijom kako bi se ujednačila provedba i ostvarivanje prava osobama s invaliditetom neovisno da li žive na otoku, u brdima, ili u gradovima. Konvencija je dokument čijem ostvarenju svi težimo, a da bi bila ''živa'' potreban je doprinos svih osoba s invaliditetom, ali i suradnja svih tijela od lokalne do državne razine.

LINK

KONTAKT

 

  • Avenija Marina Držića 71a
  • 10000 Zagreb, Hrvatska