Poziv za sudjelovanje u Odboru za studente s invaliditetom Saveza Sumsi

Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI poziva sve zainteresirane članove akademske zajednice, udruga i saveza osoba s invaliditetom i institucija da se prijave i uključe u 2. saziv Odbora za studente s invaliditetom Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI.

Voljeli bismo da sa sobom ponesete Vašu:

Otvorenost

Djelotvornost

Britkost

Odvažnost

Različitost

Aktivizam

kako bismo zajedničkim angažmanom i suradnjom došli do djelotvornih suradnji institucija i drugih dionika, kojima bi se prvenstveno doprinijelo kvalitetnijem obrazovanju studenata s invaliditetom, ali i općenito pridonijelo povećanju kvalitete života populacije osoba s invaliditetom s invaliditetom.

Prijave se zaprimaju preko LINKa do 25. listopada 2019. godine, uz mogućnost naknadne prijave.

 

Veselimo se budućoj suradnji ili nastavku suradnje.

 

Odbor za studente s invaliditetom

Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI na 7. redovnoj sjednici Skupštine održane 23. svibnja 2012. godine donio je Odluku o osnivanju Odbora za studente s invaliditetom. Želja nam je radom Odbora povezati sve koji djeluju prema studentima s invaliditetom: fakultete, ministarstva te udruge i ostale institucije koje rade u korist osoba s invaliditetom, kao i same studente s invaliditetom i djelatnike akademske zajednice. Osnivanje Odbora rezultat je jednog od zaključaka tematske sjednice saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu na temu „Vusoko obrazovanje osoba s invaliditetom“ održane 25. svibnja 2011. godine, kojim je predsjedao prof. dr. sc. Petar Selem. Cilj uključivanja predstavnika institucija je izgradnja socijalnog partnerstva i stvaranje poticajnog okruženja za mlade s invaliditetom i promicanje važnosti uključivanja u sustav visokog obrazovanja. Razvoj suradnje nevladinog i vladinog sektora pozitivna je praksa Europske unije, što želimo njegovati u Hrvatskoj. Odbor za studente s invaliditetom razmatra aktivnosti koje provode udruge i institucije čiji su predstavnici dionici samog Odbora. Radom Odbora se podiže kvaliteta komunikacije, ubrzavaju određeni procesi, povećavaju dostupnosti usluga koje su u sustavu podrške studentima s invaliditetom, te se u konačnici potrebna podrška nastoji pravovremeno osigurati. Tijekom osam godina djelovanja Odbora održano je 22 sastanaka, na kojem su sudjelovali članovi i članice iz akademske zajednice, udruga, tijela državne uprave, Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom te predstavnici studenata s invaliditetom.

U želji da osvježimo snage i nastavimo uspješno djelovanje upućujemo Vam poziv i očekujemo Vaše uključivanje u zajednički rad na dobrobit studenata s invaliditetom.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONTAKT

 

  • Avenija Marina Držića 71a
  • 10000 Zagreb, Hrvatska