Previous Next

"Iskustvom i znanjem do jednakosti"

Kontinuiranim projektom „Iskustvom i znanjem do jednakosti“ Savez SUMSI već niz godina održava edukacije o invaliditetu u osnovnim školama po cijeloj Hrvatskoj. Ovim načinom izvođenja stručnoiskustvenih radionica za učenike i indirektno za nastavnike iskustvom koje kroz osobno posjedovanje invaliditeta izvoditelji projekta imaju, te stručnim znanjem (profesorica rehabilitatorica) voditeljice istih, potičemo i educiramo sve sudionike na ravnopravno i adekvatno ponašanje i odnošenje prema osobama s invaliditetom.

Radionice su namijenjene učenicima od petog do osmog razreda, u trajanju od 45 minuta. Kroz to vrijeme se predstavlja pojam i značenje invaliditeta, prava i obveze osoba s invaliditetom, direktna iskustva predavača kao osoba s invaliditetom, pokazuju se metode i tehnike vođenja, pomoći u prometu, pomoći vršnjacima ili slučajnim prolaznicima, pokazuje se specifična oprema za slijepe i načine služenja modernim sredstvima tehnologije, ukazuje se na normalno prisustvo osoba s invaliditetom kod različitih sportova i drugih zabavnih aktivnosti a također se izravno i trenutno reagira na pitanja učenika, njihove nedoumice, eventualne predrasude te tako postiže normalno odnošenje prema osobama s invaliditetom. Projekt je financiran od strane Grada Zagreba te Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Kroz projekt su izrađene i brošure o invaliditetu za učenike, kao i za nastavno osoblje, a možete ih pronaći u nastavku:

Info brošura za djelatnike osnovnih škola - Uključivanje djece s teškoćama u razvoju, Savez SUMSI

Digitalna verzija Info brošura za djelatnike - word

Info brošura o pristupu osobama s invaliditetom za učenike

Digitalna verzija Info brošure o pristupu osobama s invaliditetom za učenike


KONTAKT

 

  • Avenija Marina Držića 71a
  • 10000 Zagreb, Hrvatska