Previous Next

Kazalište na drugačiji način

Kroz projekt "Kazalište na drugačiji način" već treću godinu radimo na razvoju vještina koje nude drugačije, kreativnije i inkluzivnije mogućnosti rješavanja nasilja među i nad osobama s invaliditetom te mladima.
14. i 15. listopada 2017. godine smo uz podršku HEP d.d. te Grada Zagreba u domu Crvenog Križa na Sljemenu, uz vodstvo redatelja Maria Kovača te Sanje Sumrak, educirali sudionike - predstavnike udruga za osobe s invaliditetom o korištenju kazališnog alata "Forum teatra" koji su potom i u svojim organizacijama samostalno nastavili raditi na razvoju istih metoda u rješavanju sukoba / nasilja među i nad mladima, s naglaskom na mladima s invaliditetom.
Nakon edukacije, s osnivanjem Forum teatar grupa te održavanjem izvedbi u svojim sredinama započeli su u Društvu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, Udruzi za skrb djece 3L, Udruzi Jaglac Orahovica te Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Čakovec.

U 2018. smo edukaciju održali pod vodstvom dramske pedagoginje Ivane Marijančić. Od 14.11. do 16.11. smo uz podršku Grada Zagreba u domu Crvenog Križa na Sljemenu educirali sudionike - predstavnike udruga HUM, Ludruga, SKAC, Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Udruge gluhoslijepih osoba Grada Zagreba, Udruge za pomoć osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba te Udruge Korablja. Sudionici su se kroz tri dana učili o Forum teatru te kako koristiti isti u radu sa svojim korisnicima/članovima.

U 2019. se trodnevna edukacija uz financijsku podršku Grada Zagreba nastavila uz vodstvo Ivane Marijančić i Maria Kovača. Edukacija se održavala od 27.11. do 29.11. u prostorijama Centra za mlade Grada Zagreba sa sveukupno 11 sudionika. Educirali su se predstavnici Ludruge, Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba, Udruge Putokaz, Plavog telefona, Saveza društava distrofičara Hrvatske, Udruge Zamisli, Autonomne ženske kuće Zagreb, Društva distrofičara Zagreb, Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize.

 

FORUM TEATAR ZA POČETNIKE


KONTAKT

 

  • Avenija Marina Držića 71a
  • 10000 Zagreb, Hrvatska