Previous Next

Osobni asistent - podrškom do samostalnosti

Savez SUMSI provodi projekt "Podrškom do samostalnosti - faza 3" u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ kroz poziv Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – Faza III. Projekt se provodi 20 mjeseci, sa sveukupnim iznosom potpore od 1.994.735,18 kn iz Europskog socijalnog fonda. Provedba projekta predstavlja nastavak uspješne suradnje sa Udrugom za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom „ZAMISLI“ te svojevrsni nastavak aktivnog sudjelovanja Saveza SUMSI u pružanju podrške krajnjim korisnicima.

Projektom " Podrškom do samostalnosti - faza 3" Povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života 13 osoba s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnih oštećenja, osoba s intelektualnim i mentalnim oštećenjima kroz pružanje usluge osobne asistencije te fokusu na unapređivanje rada osobnih asistenata i cjelokupnog sustava osobne asistencije kroz edukacije korisnika i asistenata te evaluaciju njihova rada.

Za više informacija o projektu slobodno nas kontaktirajte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 01 558 4318


Savez SUMSI provodi projekt "Uvijek pri ruci" u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ kroz natječaj Zaželi – program zapošljavanja žena - Faza II. Projekt se provodi u partnerstvu s Centar za socijalnu skrb Zagreb i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Zagreb, a traje 18 mjeseci, sa sveukupnim iznosom potpore od 464.329,90 kn iz Europskog socijalnog fonda.

Projektom "Uvijek pri ruci" osnažiti i unaprijediti će se radni potencijal 5 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 30 krajnjih korisnika. Kroz projektne aktivnosti ženama će se omogućiti završavanje obrazovanja/osposobljavanja s ciljem veće zapošljivosti, a krajnjim korisnicima će se pružati podrška na sljedeće načine:

 • pomoć u dostavi namirnica
 • pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika
 • pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika
 • pomoć pri oblačenju i svlačenju
 • briga o higijeni
 • pomoć u socijalnoj integraciji
 • pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…)
 • pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje
 • uključivanje u društvo
 • pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima

Za više informacija o projektu slobodno nas kontaktirajte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 095 400 1004


Savez SUMSI provodi projekt "Osobni asistent - uz podršku do samostalnosti" u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, a putem kojeg se omogućila osobna asistencija za 14 osoba s invaliditetom. Projekt se provodi u partnerstvu s Udrugom Zamisli i Hrvatskim udrugama paraplegičara i tetraplegičara, a traje 24 mjeseca, sa sveukupnim iznosom potpore od 1.998.472,25 kn iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt pridonosi sprječavanju institucionalizacije korisnika, omogućava osobama s najtežom vrstom i stupnjem oštećenja što samostalniji život i veću uključenost u zajednicu te razvija odgovornost  korisnika o raspolaganju vremenom.

 


KONTAKT

 

 • Avenija Marina Držića 71a
 • 10000 Zagreb, Hrvatska