Hodalica – 13. lipnja 2024.

13. lipnja 2024. na frekvencijama Radio Studenta (100.5 MHz) emitirana je nova epizoda emisije "Hodalica". Govorili smo o djelovanju Centra inkluzivne potpore IDEM, koji već 30 godina radi na ostvarivanju jednakih prava sve djece na život u zajednici, uključujući i pravo na odgoj i obrazovanje zajedno s ostalim vršnjacima. U emisiji je gostovala dr.sc. Đurđica Ivančič, predsjednica Centra inkluzivne potpore IDEM. Emisiju je vodila Ivona Šeparović, a realizirala Iva Jauk.

Slušatelji “Hodalice” emitirane 13. lipnja 2024. mogli su čuti sljedeće vijesti:

  1. Hrvatski savez gluhoslijepih osoba DODIR i Dnevni centar za rehabilitaciju Mali dom i ove su se godine priključuju međunarodnom projektu Yarn Bombing. Ovogodišnja tema je “Dodirnite livadu cvijeća”. Zato će u srijedu (19. lipnja) park Zrinjevac nakratko postati prostor taktilnog istraživanja i komuniciranja dodirom. Na programu su različite radionice, a građani će također moći promotriti okruženje kroz simulator oštećenja vida. Detalje o ovom događaju, saznajte na webu DODIR.HR.
  2. Centar UP2date poziva zainteresirane slijepe i slabovidne osobe da se prijave na ljetnu školu digitalne audio produkcije. Ljetna škola održat će se od 2. do 9. kolovoza u Zadru. Sudjelovanje je besplatno, no kandidati moraju proći testiranje informatičke pismenosti. Prijave su otvorene još danas i sutra, a obrazac prijave možete pronaći na Facebook stranici Centra UP2date.
  3. Savez SUMSI prošli je tjedan organizirao završnu konferenciju projekta “Odmori OSI”. Na konferenciji je istaknuto da su razumna prilagodba i univerzalni dizajn rješenja za male iznajmljivače, da osiguraju pristupačnost svojih apartmana turistima s invaliditetom. Putovanja osoba s invaliditetom i smještaj često su puno skuplji, jer je za to potrebno više logistike. Sudionici konferencije zaključuju da bi zato trebale postojati neke subvencije koje bi dobivali privatni iznajmljivači koji žele prilagoditi smještaj. Više o ovoj konferenciji saznajte na webu Saveza SUMSI.
  4. Udruga Kameleon iz Svete Nedelje organizira radionicu čiji je cilj prikazati kako djeca s teškoćama u razvoju koja nemaju mogućnost verbalne komunikacije mogu uz pomoć asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije izraziti svoja mišljenja, potrebe i želje. Radionica je na rasporedu danas od 17 sati u prostorijama knjižnice Mihaela Šiloboda u Svetoj Nedelji. Radionicu će voditi profesor Miroslav Vrankić iz tvrtke E-glas. Detalje o aktivnostima udruge saznajte na Facebook stranici Kameleon Sveta Nedelja.

Cijelu emisiju poslušajte OVDJE.

Podijeli:

Ostale novosti

Skip to content