Search
Close this search box.

Radio emisija Hodalica

Za sada jedina emisija u kojoj na jednom mjestu možete saznati sve o aktivnostima za mlade i studente s invaliditetom, te o aktivnostima u koje su uključene ili ih provode mlade osobe s invaliditetom. Važnost i kompetencije ovoj emisiji daje i činjenica da je cjelokupna realizacija pod supervizijom samih osoba s invaliditetom.

Svakog se tjedna četvrtkom u 11 sati na frekvenciji Radio Studenta 100.5 MHz emitira dvadesetominutna emisija o novim događanjima, projektima i ostalim zanimljivostima iz područja obrazovanja, zapošljavanja, zdravlja, slobodnog vremena te svih ostalih segmenata iz života mladih i osoba s invaliditetom.

Kroz emisije predstavljamo i tijek i način napredovanja života osoba s invaliditetom, ugošćujemo zanimljive i kompetentne goste, potičemo slušateljstvo na sudjelovanje, te (naravno) uz sve argumente pokušavamo život osoba s invaliditetom učiniti boljim i bližim sveukupnoj populaciji.

Emisiju uređuju osobe s invaliditetom, uz novinare – volontere Radio Studenta te njihovog glavnog urednika Ivana Vlašića. Emisiju u suradnji provode Hrvatski savez udruga mladih i studenata s invaliditetom SUMSI i Radio Student, uz financijsku podršku Grada Zagreba.

Snimke emisija Hodalica koje su emitirane od studenog 2014. na dalje, dostupne na linku.

Podijeli:

Vezane novosti

Hodalica – 13. lipnja 2024.

13. lipnja 2024. na frekvencijama Radio Studenta (100.5 MHz) emitirana je nova epizoda emisije “Hodalica”. Govorili smo o djelovanju Centra inkluzivne potpore IDEM, koji već 30 godina radi na ostvarivanju jednakih prava sve djece na život u zajednici, uključujući i pravo na odgoj i obrazovanje zajedno s ostalim vršnjacima. U emisiji je gostovala dr.sc. Đurđica Ivančič, predsjednica Centra inkluzivne potpore IDEM. Emisiju je vodila Ivona Šeparović, a realizirala Iva Jauk.

Hodalica – 6. lipnja 2024.

6. lipnja 2024. na frekvencijama Radio Studenta (100.5 MHz) emitirana je nova epizoda emisije “Hodalica”. O radu udruge KroNland, a posebno o njihovom projektu “Transflorium” razgovarali smo s gospođom Sandrom Drnić, osnivačicom i predsjednicom Udruge KroNland. Emisiju je vodila Ivona Šeparović, a realizirao Leo Ježek.

Emisija “Hodalica” – 23. svibnja 2024.

23. svibnja 2024. na frekvencijama Radio Studenta (100.5 MHz) emitirana je nova epizoda emisije “Hodalica”. S Antoniom Matković Puljek iz Hrvatskog centra za razvoj volonterstva razgovarali smo o 14. manifestaciji “Hrvatska volontira” i volontiranju općenito. Emisiju je vodila Ivona Šeparović, a realizirala Iva Jauk.

Skip to content