Search
Close this search box.

Zajedno kroz izazove 1

Savez Sumsi uz financijsku podršku Ministarstva mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike provodi trogodišnji program „Zajedno kroz izazove“.

Glavni cilj kojeg ovim programom namjeravamo ostvariti je veća zaposlenost i samozaposlenost osoba s invaliditetom na realno i konkurentno tržište rada, te bolja slika u ostvarenju integracije i inkluzije osoba s invaliditetom, s naglaskom na ostvarenje radnih mjesta. S obzirom da suvremeni načini rada i novi globalni servisi, sve više prisutni na našim prostorima, svojim obimom posla i načinom djelovanja pružaju realne mogućnosti za zapošljavanje osoba s invaliditetom, u cilju nam je fokusirati se i na taj segment poslovnog sektora.

Brojni stručnjaci, institucije kao i politike onih  društava usmjerenih prema osobama s invaliditetom ističu realnu potrebu integracije i inkluzije osoba s invaliditetom u svakodnevnu životnu cjelinu. U tome vrlo važnu ulogu ima ostvarenje svakog od pojedinaca kroz osobnu radnu aktivnost. Habilitacija i rehabilitacija osoba s invaliditetom najuspješnija u onom trenutku kada je osobi omogućeno ostvariti se kroz svoje mogućnosti, a to je najevidentnije kroz rad, odnosno posjedovanje radnog mjesta. Kada osoba, bez obzira na invaliditet ili drugu različitost koja ju obilježava, koristi svoje potencijale, njezini nedostatci ili nesposobnosti nisu njezino primarno obilježje već joj je omogućen „normalan“, aktivan i integriran život i suživot sa sveukupnom društvenom zajednicom, što je i glavni i dugoročni utjecaj ovog programa na sve njegove dionike. 

Kroz program je napravljeno istraživanje i informiranje o trenutnim potrebama i mogućnostima na realnom tržištu rada, s naglaskom na one radne aktivnosti koje bi kroz svoje sposobnosti mogle obavljati osobe s invaliditetom, izrađena je brošura za poslodavce koju možete naći OVDJE a provode se i individualne te skupne radionice za poslodavce, predstavnike/ce institucija i osobe s invaliditetom.

Partneri na programu su Centar za socijalnu skrb Zagreb i Fakultet političkih znanosti u Zagrebu.


Brošura za poslodavce “Zajedno kroz izazove”

Podijeli:

Vezane novosti

Okrugli stol “Zajedno kroz izazove”

U Okrugli stol kao završnu aktivnost trogodišnjeg projekta “Zajedno kroz izazove” uključilo se tridesetak sudionika, poslodavaca i osoba s invaliditetom. Od izlagača sudjelovali su: Željko Skelin (predstavnik Zavoda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom), Albina Žnidar, (profesor rehabilitator, stručna suradnica na programu “Zajedno kroz izazove”), Roman Baštijan (zaposlena osoba s invaliditetom) te Zvonko Merkaš (poslodavac koji zapošljava osobe s invaliditetom).

Skip to content