Search
Close this search box.

Novosti

“Pristupačna budućnost 2024”

Umjetna inteligencija je velika prilika, ali može biti i opasnost. Zato nam umjetna inteligencija može biti pomoć, ali moramo postavljati jasne granice. Stoga je nužno educirati mlade (ali i sve građane) kako bi imali razvijeno kritičko mišljenje i u konačnici donose vlastite odluke u svakodnevici.

Pročitaj više »

Hodalica – 13. lipnja 2024.

13. lipnja 2024. na frekvencijama Radio Studenta (100.5 MHz) emitirana je nova epizoda emisije “Hodalica”. Govorili smo o djelovanju Centra inkluzivne potpore IDEM, koji već 30 godina radi na ostvarivanju jednakih prava sve djece na život u zajednici, uključujući i pravo na odgoj i obrazovanje zajedno s ostalim vršnjacima. U emisiji je gostovala dr.sc. Đurđica Ivančič, predsjednica Centra inkluzivne potpore IDEM. Emisiju je vodila Ivona Šeparović, a realizirala Iva Jauk.

Pročitaj više »

Hodalica – 6. lipnja 2024.

6. lipnja 2024. na frekvencijama Radio Studenta (100.5 MHz) emitirana je nova epizoda emisije “Hodalica”. O radu udruge KroNland, a posebno o njihovom projektu “Transflorium” razgovarali smo s gospođom Sandrom Drnić, osnivačicom i predsjednicom Udruge KroNland. Emisiju je vodila Ivona Šeparović, a realizirao Leo Ježek.

Pročitaj više »

Emisija “Hodalica” – 23. svibnja 2024.

23. svibnja 2024. na frekvencijama Radio Studenta (100.5 MHz) emitirana je nova epizoda emisije “Hodalica”. S Antoniom Matković Puljek iz Hrvatskog centra za razvoj volonterstva razgovarali smo o 14. manifestaciji “Hrvatska volontira” i volontiranju općenito. Emisiju je vodila Ivona Šeparović, a realizirala Iva Jauk.

Pročitaj više »

“Iskustvo zlata vrijedi 2024” – prijave

S razvojem tehnologije osobe s invaliditetom imaju sve više mogućnosti za zapošljavanje. Nakon što je razdoblje pandemije pokazalo da se mnogi poslovi mogu raditi online i/ili od doma, osobe s invaliditetom postale su ravnopravnije na tržištu rada.

Pročitaj više »

Emisija “Hodalica” – 9. svibnja 2024.

9. svibnja 2024. na frekvencijama Radio Studenta (100.5 MHz) emitirana je nova epizoda emisije “Hodalica”. O 19 godina Udruge Zamisli i o Klubu za Zamisli OSIce razgovarali smo s Anom Peternac Bučan, stručnom suradnicom Udruge Zamisli. Emisiju je vodila Ivona Šeparović, a realizirala Iva Jauk.

Pročitaj više »

Podijeli:

Skip to content