Odbor za studente s invaliditetom

Hrvatski savez udruga mladih i studenata s invaliditetom SUMSI na 7. redovnoj sjednici Skupštine održane 23. svibnja 2012. godine donio je Odluku o osnivanju Odbora za studente s invaliditetom. Želja nam je da radom Odbora povežemo sve koji djeluju prema studentima s invaliditetom: fakultete, ministarstva, te udruge i ostale institucije koje rade u korist osoba s invaliditetom, kao i same studente s invaliditetom i djelatnike akademske zajednice.

Cilj uključivanja predstavnika institucija je izgradnja socijalnog partnerstva i stvaranje poticajnog okruženja za mlade s invaliditetom i promicanje važnosti uključivanja u sustav visokog obrazovanja. Razvoj suradnje nevladinog i vladinog sektora pozitivna je praksa Europske unije, što želimo zaživjeti i u Hrvatskoj.

Odbor za studente s invaliditetom razmatra aktivnosti koje provode udruge i institucije čiji su predstavnici dionici samog Odbora. Radom Odbora se podiže kvaliteta komunikacije, ubrzavaju određeni procesi, povećavaju dostupnosti usluga koje su u sustavu podrške studentima s invaliditetom, te se u konačnici potrebna podrška nastoji pravovremeno osigurati.

Svi zainteresirani studenti s invaliditetom, te članovi akademske zajednice mogu se prijaviti i iskazati interes za radom u Odboru.


ČLANCI – Odbor za studente s invaliditetom

Podijeli:

Vezane novosti

Održan 29. Odbor za SSI

29. sastanak Odbora za studente s invaliditetom na nacionalnoj razini održan je 20. prosinca 2021. godine, online, preko ZOOM aplikacije.

Održan 28. Odbor za SSI

28. sastanak Odbora za studente s invaliditetom na nacionalnoj razini održan je 23. rujna 2021. godine, online, preko ZOOM aplikacije.

Održan 27. Odbor za ssi

25.ožujka je preko Zoom platforme održan sastanak Odbora za studente s invaliditetom Na 27. sastanku Odbora za studente s invaliditetom sudjelovali su Kristina Careva s Arhitektonskog

Skip to content