Search
Close this search box.

Zajedno kroz izazove 2

Program "Zajedno kroz izazove2" ima za cilj ostvariti veću zaposlenost i samozaposlenost osoba s invaliditetom na otvorenom i konkurentnom tržištu rada te stvoriti bolju sliku u ostvarenju integracije i inkluzije osoba s invaliditetom, s naglaskom na ostvarenje radnih mjesta.

Program “Zajedno kroz izazove2” ima za cilj ostvariti veću zaposlenost i samozaposlenost osoba s invaliditetom na otvorenom i konkurentnom tržištu rada te stvoriti bolju sliku u ostvarenju integracije i inkluzije osoba s invaliditetom, s naglaskom na ostvarenje radnih mjesta. Ovaj je program nastavak trogodišnjeg programa “Zajedno kroz izazove” koji smo proveli od 1.6.2020. do 31.5.2023. godine.
Specifični je cilj programa educiranje poslodavaca i osoba s invaliditetom o njihovim mogućnostima, pravima, prednostima i potencijalnim izazovima u području zapošljavanja ova populacije. Aktivnosti programa su:

  • istražiti potrebe i potencijale na tržištu rada s naglaskom na stanje nakon krize uzrokovane pandemijom;
  • urediti i tiskati brošuru s osvježenim informacijama o pristupu osobama s invaliditetom;
  • provoditi radionice s poslodavcima, osobama s invaliditetom i drugim relevantnim subjektima i pojedincima;
  • pružati sustavnu podršku osobama s invaliditetom na tržištu rada te poslovnim subjektima;
  • održati dva okrugla stola na temu (samo)zapošljavanja osoba s invaliditetom
    Program “Zajedno kroz izazove2” provodi Savez SUMSI, u partnerstvu sa: Centrom za profesionalnu rehabilitaciju “Zagreb”, Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Studijskim centrom socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Udrugom Liberato i Udrugom Radio Student. Spomenuti trogodišnji program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

Aktivnostima programa se želi informirati i motivirati osobe s invaliditetom i poslodavce kako bi se povećalo(samo)zapošljavanje ove populacije te smanjio broj poslodavaca koji trenutno plaćaju novčane naknade jer nemaju dovoljan broj zaposlenih osoba s invaliditetom.

Podijeli:

Vezane novosti

Okrugli stol o zapošljavanju i samozapošljavanju

Na Okruglom stolu o zapošljavanju i samozapošljavanju zaključeno je da je za bolje zapošljavanje osoba s invaliditetom nužno ubrzati procedure ostvarivanja poticaja za zaposlene i samozaposlene osobe s invaliditetom.

Skip to content