Search
Close this search box.

O nama

Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI osnovan 21. svibnja 2009. godine. Sjedište Saveza SUMSI je u Zagrebu, Avenija Marina Držića 71A, a Savez svojim aktivnostima djeluje na području cijele Hrvatske. Članstvo u Savezu je dobrovoljno, a članice Saveza su ravnopravne. Savez trenutno broji pet članica: udruga Zamisli, udruga Čujem, vjerujem, vidim, udruga Jači mi, udruga Kameleon i udruga Liberato.

Udruge članice su se udružile u Savez kako bi lakše međusobno surađivale, podržavale i koordinirale aktivnosti koje provode za mlade i studente s invaliditetom na nivou Republike Hrvatske. Temeljni cilj udruga koje čine Savez jest uzajamna suradnja, usklađivanje aktivnosti i angažman sa svrhom pružanja pomoći mladima i studentima s invaliditetom u suočavanju s radnim i životnim izazovima.

Sukladno postavljenim ciljevima, djelatnost Saveza se temelji na povezivanju i suradnji s drugim udrugama, ustanovama, organizacijama i osobama, organiziranju i provođenju edukativnih akcija i praktične pomoći mladima i studentima s invaliditetom, informiranju mladih i studenata s invaliditetom o svim za njih značajnim temama, događanjima, novostima i zanimljivostima, aktivnom pružanju podrške mladima i studentima s invaliditetom te drugim osobama s invaliditetom bez obzira na vrstu invaliditeta.

Vizija Saveza SUMSI je biti pokretač promjene paradigme osoba s invaliditetom te aktivno zagovarati primjene univerzalnog dizajna. Sinergijom znanja različitih udruga želimo omogućiti mladim osobama s invaliditetom ravnopravno sudjelovanje u svakodnevnom životu.

Misija Saveza SUMSI je zajedništvom i sinergijom udruga članica mijenjati stavove te javno zagovarati kvalitetu života i razvoj punog potencijala osoba s invaliditetom. Osvještavanjem njihovih potreba i sposobnosti te promicanjem jednakih obrazovnih mogućnosti otvarati im prilike za neovisnost i uključenost u društvo.

Predsjednik Saveza SUMSI je Denis Marijon, a tajnica Sandra Novak.

Ukoliko ste zainteresirani za učlanjenje, molimo vas da preuzmete sljedeće dokumente te nas kontaktirate na savezsumsi@gmail.comOdluka o pristupanju i Pristupnica u SUMSI. 

DOKUMENTI

STATUT SAVEZA SUMSI

Izvješća o radu Saveza

2015. Financijsko izvješće 

2015. Izvješće o radu

2016. Izvješće o radu

2016. Financijsko izvješće

2017. Izvješće o radu

2017. Financijsko izvješće

2018. Izvješće o radu

2018. Financijsko izvješće

2019. Izvješće o radu

2019. Financijsko izvješće

2020. Izvješće o radu

2020. Financijsko te revizorsko izvješće

2021. Operativni te financijski plan

2021. Izvješće o radu

2021. Financijsko izvješće

2022. Operativni te financijski plan

2022. Financijsko izvješće

2023. Financijsko izvješće

2024. Operativni i financijski plan

Podijeli:

Skip to content