Hodalica – 6. lipnja 2024.

6. lipnja 2024. na frekvencijama Radio Studenta (100.5 MHz) emitirana je nova epizoda emisije "Hodalica". O radu udruge KroNland, a posebno o njihovom projektu "Transflorium" razgovarali smo s gospođom Sandrom Drnić, osnivačicom i predsjednicom Udruge KroNland. Emisiju je vodila Ivona Šeparović, a realizirao Leo Ježek.

Slušatelji “Hodalice” emitirane 6. lipnja 2024. mogli su čuti sljedeće vijesti:

  1. U tijeku je provedba projekta “Slavic Soundwalking” koji digitalizacijom spaja književnost i zvučni dizajn. Događaji u sklopu projekta spomenutog projekta održavaju se od ponedjeljka do petka. U foajeu Centra KNAP tako će se sutra od 12 do 14 sati održati tribina “Inkluzija u kulturi”, nakon koje slijedi radionica “Upoznajte hrvatski znakovni jezik i kulturu gluhih“. Više informacija možete saznati na službenim stranicama projekta “Slavic Soundwalking”.
  2. Povodom Međunarodnog dana roditelja (koji se obilježava 1. lipnja), Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba u srijedu je organizirao okrugli stol pod nazivom “Afirmacija roditeljstva osoba s invaliditetom”. Govorilo o izazovima s kojima se oni susreću i aktivnostima usmjerenima unapređenju kvalitete života obitelji osoba s invaliditetom. Detalje o ovoj temi saznajte na: zagreb.hr.
  3. Udruga Zamisli na jučerašnjoj je ZOOM konferenciji predstavila rezultate projekta “Validni turizam”. Kroz projekt se pružalo individualno savjetovanje te individualna psihosocijalna podrška. Projekt “Validni turizam” financiralo je Ministarstvo turizma i sporta, a partner na projektu bio je Savez SUMSI. Detalje o rezultatima potražite na webu: ZAMISLI.hr.
  4. Društvo distrofičara Zagreb objavilo je rezultate istraživanja o kvaliteti života osoba s mišićnom distrofijom i njihovih obitelji. Istraživanje je pokazalo da su ispitanici najzadovoljniji sa obitelji i prijateljima. Najnezadovoljniji su: vlastitim zdravstvenim stanjem, potom stanjem u društvu i politikom te formalnom podrškom i financijama. Detalje o ovoj temi saznajte na IN portalu.

Cijelu emisiju poslušajte OVDJE.

Podijeli:

Ostale novosti

“Pristupačna budućnost 2024”

Umjetna inteligencija je velika prilika, ali može biti i opasnost. Zato nam umjetna inteligencija može biti pomoć, ali moramo postavljati jasne granice. Stoga je nužno educirati mlade (ali i sve građane) kako bi imali razvijeno kritičko mišljenje i u konačnici donose vlastite odluke u svakodnevici.

Hodalica – 13. lipnja 2024.

13. lipnja 2024. na frekvencijama Radio Studenta (100.5 MHz) emitirana je nova epizoda emisije “Hodalica”. Govorili smo o djelovanju Centra inkluzivne potpore IDEM, koji već 30 godina radi na ostvarivanju jednakih prava sve djece na život u zajednici, uključujući i pravo na odgoj i obrazovanje zajedno s ostalim vršnjacima. U emisiji je gostovala dr.sc. Đurđica Ivančič, predsjednica Centra inkluzivne potpore IDEM. Emisiju je vodila Ivona Šeparović, a realizirala Iva Jauk.

Skip to content