Poziv na završnu konferenciju projekta “Odmori OSI” o pristupačnom turizmu za osobe s invaliditetom

Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI i partneri pozivaju Vas na završnu konferenciju projekta "Odmori OSI" koja će se održati u četvrtak (6. lipnja) u 13 sati u HoB-u (Hypo centar), Slavonska avenija 6, u dvorani Vatra.

Konferencija je završni dio projekta “Odmori OSI”, čiji je cilj osiguravanje pristupačnijeg smještaja za turiste s invaliditetom kroz edukacije i suradnju s malim privatnim iznajmljivačima. Ovo je završna aktivnost projekta „Odmori OSI“.

Glavna tema konferencije bit će prilagodba turističkih kapaciteta primjenom malih preinaka s kojima možemo učiniti puno za ugodniji smještaj za turiste s invaliditetom. Na završnoj konferenciji projekta „Odmori OSI“ sudjelovati mogu svi zainteresirani, no broj mjesta je ograničen. Prijavite se možete putem OBRASCA.

Program konferencije:
13:00 – 13:15 Darijo Jurišić (Pravobranitelj za osobe s invaliditetom): “Pristupačniji turizam u Republici Hrvatskoj – iskustva Pravobranitelja za osobe s invaliditetom”
13:15 – 13:30 Denis Marijon i Albina Žnidar (Savez SUMSI): “Iskustva u projektu, pristupačan turizam i prezentacija o vrstama prilagodbe”
13:30 – 13:45 Bojan Hajdin (HUPT): “Inkluzivna destinacija”
13:45 – 14:00 Siniša Kekić (TravAbled – prva turistička agencija specijalizirana za turizam osoba s invaliditetom): “Promišljanjem i preinakama do pristupačnosti”
14:00 – 14:15 Dživo Brčić (Grad Dubrovnik): “Primjeri dobre prakse izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom na području Grada Dubrovnika” – uključenje putem ZOOM-a
14:15 – 14:30 Stipo Margić (Udruga Liberato): “LiberatoMap – interaktivna mapa za osobe s invaliditetom”
14:30 – 14:45 Slaven Škrobot: “Iskustva osobe s invaliditetom na putovanjima”
14:45 – 15:00 Mislav Sabolić (Udruga UTVA): “Kategorizacija smještajnih jedinica” – uključenje putem ZOOM-a
15:00 – 16:00 Domjenak

FOTO: Logo projekta “Odmori OSI”

Nositelj projekta je Savez SUMSI, dok su pridruženi partneri: Udruga Liberato, Grad Supetar i Udruga gradova. Projekt “Odmori OSI” financijski podržava Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

Dobro došli na konferenciju!

Podijeli:

Ostale novosti

“Pristupačna budućnost 2024”

Umjetna inteligencija je velika prilika, ali može biti i opasnost. Zato nam umjetna inteligencija može biti pomoć, ali moramo postavljati jasne granice. Stoga je nužno educirati mlade (ali i sve građane) kako bi imali razvijeno kritičko mišljenje i u konačnici donose vlastite odluke u svakodnevici.

Tribina u KNAP-u: “Inkluzija u kulturi”

Tribina “Inkluzija u kulturi” održana u petak u KNAP-u bila je prava prilika za razgovor o tome što inkluzija uopće podrazumijeva kada su u pitanju osobe s različitim vrstama invaliditeta.

Skip to content