“Univerzalno ili nikako”

Savez SUMSI proveo je još jedan projekt prilagodbe literature slijepim i slabovidnim studentima.

Svrha projekta “Univerzalno ili nikako” bila je omogućiti ravnopravno obrazovanje i sudjelovanje studenata s oštećenjem vida u akademskom obrazovanju. Stoga je u zadnjih devet mjeseci prilagođeno ukupno 33 knjige za dvoje studenata s oštećenjem vida. Troje zaposlenika Saveza SUMSI odradilo je složen proces prilagodbe literature slijepim i slabovidnim studentima.

Partneri na projektu bili su Pravni Fakultet u Zagrebu i Sveučilišni centar za protestantsku teologiju Matija Vlačić Ilirik. Projekt je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Projekt “Univerzalno ili nikako” traje od 1. siječnja do 1. lipnja 2024.

FOTO: Uređivanje skenirane knjige

Popis prilagođenih knjiga možete pronaći u dokumentu ispod teksta.

Podijeli:

Ostale novosti

“Pristupačna budućnost 2024”

Umjetna inteligencija je velika prilika, ali može biti i opasnost. Zato nam umjetna inteligencija može biti pomoć, ali moramo postavljati jasne granice. Stoga je nužno educirati mlade (ali i sve građane) kako bi imali razvijeno kritičko mišljenje i u konačnici donose vlastite odluke u svakodnevici.

Tribina u KNAP-u: “Inkluzija u kulturi”

Tribina “Inkluzija u kulturi” održana u petak u KNAP-u bila je prava prilika za razgovor o tome što inkluzija uopće podrazumijeva kada su u pitanju osobe s različitim vrstama invaliditeta.

Skip to content